شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری، بیمه بیکاری در چه صورتی قطع می گردد؟

به گزارش دنیای ویدئو، چنانچه بیمه شده شمول قانون کار و تامین اجتماعی بدون میل و اراده خود بیکار گردد درصورت معرفی به وسیله واحد های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و احراز شرایط قانونی به نسبت سوابق پرداخت حق بیمه می تواند از حمایت بیمه بیکاری برخوردار گردد.

شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری، بیمه بیکاری در چه صورتی قطع می گردد؟

بیکار، از نظر قانون بیمه بیکاری، بیمه شده ای است که بدون میل و اراده خود بیکار شده و آماده به کار باشد.

براین اساس چنانچه بیمه شده مشمول قانون کار و تامین اجتماعی بدون میل و اراده خود بیکار گردد درصورت معرفی به وسیله واحد های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و احراز شرایط قانونی به نسبت سوابق پرداخت حق بیمه می تواند از حمایت بیمه بیکاری برخوردار گردد.

در ضمن براساس این قانون، چنانچه بیمه شده ای به علت تغییرات ساختار مالی کارگاه مربوطه و به تشخیص وزارتخانه ذی ربط و تائید شورای عالی کار، بیکار موقت شناخته گردد و بعلاوه بیمه شدگانی که به علت حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، جنگ و آتش سوزی بیکار شوند، می توانند از مقررات این قانون استفاده نمایند.

تشخیص ارادی بودن یا غیر ارادی بودن بیکاری بیمه شده، برعهده کمیته ای متشکل از نمایندگان این سازمان و اداره کار و اموراجتماعی محل اشتغال بیمه شده است.

چند نکته مهم درباره برقراری بیمه بیکاری

- کارگران فصلی در صورتی که صرفا در اثنای فصل کار اخراج شده و بیکاری آن ها بلا اراده تشخیص داده گردد، مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری خواهند بود.

- بیکاران دارای قرارداد کار با مدت تعیین در صورتی که بر اساس رأی مراجع حل اختلاف در اثنای مدت قرارداد اخراج شده باشند مشمول استفاده از بیمه بیکاری خواهند بود.

- افراد شاغل در کار هایی که ماهیت آن جنبه دائمی دارد و براساس قرارداد کار در مدت تعیینی مشغول کار بوده اند، با تشخیص واحد های تعاون، کار و رفاه اجتماعی در صورتی که در انتها قرارداد بیکار شوند و در آخرین کارگاه حداقل یک سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند، مورد حمایت قرارگرفته و مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری خواهند شد.

اقدامات لازم برای اعلام شرایط بیکاری: بیمه شده بیکار، برای دریافت مقرری بیمه بیکاری، باید حداکثر ظرف مدت 30 روز از تاریخ بیکاری موضوع را به واحد تعاون، کار و رفاه اجتماعی ذیربط اطلاع دهد و آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی خود یا کار مشابه آن اعلام کند.

شرایط لازم برای دریافت مقرری بیمه بیکاری

بیمه شدگان بیکار، در صورت احراز شرایط زیر، استحقاق دریافت مقرری بیمه بیکاری را دارند:

- مشمول قانون کار و تأمین اجتماعی باشند.

- تبعه کشور های خارجی نباشند.

- مستمری بگیر بازنشسته و یا از کارافتاده کلی نباشند.

- دارای حداقل شش ماه سابقه پرداخت حق بیمه باشند.

- در زمره صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه شدگان اختیاری نباشد.

چند نکته مهم:

بیمه شدگانی که به علت بروز حوادث غیرمترقبه مانند سیل، جنگ، زلزله و آتش سوزی بیکار می شوند، برای دریافت مقرری بیمه بیکاری، احتیاج به داشتن سابقه پرداخت حق بیمه برای مدت زمان خاص ندارند و حتی اگر در روز اول کار بر اثر این حوادث بیکار شوند، با رعایت سایر شرایط مقرر می توانند مقرری بیمه بیکاری دریافت نمایند. بیمه شدگان باید در دوره های کارآموزی و سوادآموزی که از سوی ادارات کار و اموراجتماعی و نهضت سوادآموزی برگزار می گردد، شرکت نمایند و هر دو ماه یک بار، گواهی لازم در این زمینه را به شعب تأمین اجتماعی ارائه نمایند.

مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری: مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری به بیمه شدگان واجد شرایط، به سابقه پرداخت حق بیمه از سوی آنان بستگی دارد و در هر حال مدت آن از 36 ماه برای بیمه شدگان مجرد و 50 ماه برای بیمه شدگان متأهل و متکفل بیشتر نیست.

شرایط قطع مقرری بیمه بیکاری

- بیمه شده مجددا به کار اشتغال یابد.

- بیمه شده بیکار بدون عذر موجه از شرکت در دوره های کارآموزی یا سوادآموزی خودداری کند.

- بیمه شده بیکار از قبول شغل تخصصی خود یا شغل مشابه پیشنهادی خودداری کند.

- بیمه شده بیکار، مشمول استفاده از مستمری بازنشستگی یا از کارافتادگی کلی گردد.

- بیمه شده با دریافت مزد ایام بلاتکلیفی به کار اولیه برگردد.

- مدت زمان استحقاقی بیمه شده برای دریافت مقرری بیکاری انتها یابد.

- بیمه شده فوت کند.

چند نکته مهم:

- بیکار شدگانی که وفق مقررات قانون کار و حسب آرای صادره از مراجع حل اختلاف مقرر در این قانون به علت قصور در انجام وظایف محوله و یا نقض آیین نامه های انضباطی کارگاه به وسیله کارفرما اخراج شده اند مستحق دریافت مقرری بیمه بیکاری نخواهند بود.

- در صورتی که پس از پرداخت مقرری بیمه بیکاری به بیمه شده ای، معین گردد که بیکاری بیمه شده، ناشی از اراده شخص وی بوده است، بیمه شده باید وجوه دریافتی به عنوان مقرری بیمه بیکاری را به سازمان تأمین اجتماعی بازپرداخت کند. بعلاوه بیمه شدگانی که با دریافت مزد ایام بلاتکلیفی به کار قبلی خود باز می گردند نیز باید مبالغ دریافتی را به تأمین اجتماعی برگردانند.

- چنانچه بیمه شده بیکار، اشتغال مجدد خود را اعلام نکند و به رغم اشتغال همچنان به دریافت مقرری بیمه بیکاری ادامه دهد، باید مقرری دریافتی از زمان اشتغال را به تأمین اجتماعی برگرداند.

- مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری جزو سوابق پرداخت حق بیمه بیمه شده محسوب می گردد.

- مقرری بیمه بیکاری افراد واجد شرایط از روز اول بیکاری بیمه شده قابل پرداخت است.

منبع: فرارو
انتشار: 18 خرداد 1402 بروزرسانی: 18 خرداد 1402 گردآورنده: justclip.ir شناسه مطلب: 1082

به "شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری، بیمه بیکاری در چه صورتی قطع می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری، بیمه بیکاری در چه صورتی قطع می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید