قطره سیپروفلوکساسین چیست و در چه مواردی مصرف می گردد؟

به گزارش دنیای ویدئو، قطره سیپروفلوکساسین (Ciprofloxacin) از داروهای آنتی بیوتیک و ضد باکتری است که به منظور رفع شدن التهابات چشم و گوش مثل انواع عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو برای درمان زخم شبکیه و التهاب ملتحمه باکتریایی تجویز می گردد. سوزش، خارش و ناراحتی موضعی از عوارض مصرف این داروست.

قطره سیپروفلوکساسین چیست و در چه مواردی مصرف می گردد؟

همراه ما باشید و با تور قطر ارزان از مروارید خلیج فارس دیدن کنید و زیبایی های شهر دوحه را در خاطراتتان ثبت کنید.

خبرنگاران | سرویس سلامت - هر کدام از ما انسان ها ممکن است در هر زمانی به عفونت مبتلا شویم. زمانی که سیستم دفاعی بدن نتواند به خوبی در برابر باکتری ها مقابله کند دچار این عارضه می شویم. عفونت در هر جایی از بدن ممکن است بروز کند. چشم و گوش هم به عنوان دو عضو حساس بدن از این قاعده مستثنی نیستند. حتی ایجاد یک سوزش و التهاب در چشم هم درمان خاص خود را می طلبد؛ چرا که چشم عضو بسیار حساسی است و باید به محض بروز هر گونه سوزش یا التهاب درصدد برطرف کردن آن باشیم. در واقع اگر به علائم مربوط به ناراحتی های چشمی بی اهمیت باشیم ممکن است به دیگر بیماری های جدی چشم مثل یا عفونت قرنیه چشم مبتلا شویم. خوشبختانه درمان های دارویی مختلفی برای برطرف کردن این التهاب و ناراحتی وجود دارد. قطره جنتامایسین و قطره سیپروفلوکساسین دو نمونه از داروهای مورد استفاده در این زمینه هستند که در ادامه قصد داریم با مورد دوم بیشتر آشنا شویم.

قطره سیپروفلوکساسین چیست؟

قطره سیپروفلوکساسین (Ciprofloxacin) از داروهای آنتی بیوتیک و ضد باکتری است که به منظور برطرف شدن التهابات چشم و گوش مثل انواع عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو برای درمان زخم شبکیه و التهاب ملتحمه باکتریایی تجویز می شود. از قطره سیپروفلوکساسین برای برطرف کردن بعضی از مسائل و التهابات گوش هم استفاده می شود.

طی تحقیقاتی که در ارتباط با این دارو انجام شده است و با توجه به میزان موفقیت درمان، عوارض کمتر و حساسیت بیشتر باکتری ها به قطره سیپروفلوکساسین می توان گفت این دارو می تواند جایگزین مناسبی برای قطره های تقویت شده سفازولین یا جنتامایسین باشد. البته در مواردی که میزان التهاب شدید باشد آنتی بیوتیک خوراکی هم به درمان افزوده می شود.

نام های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام های تجاری Cipro , Cipro XR , Proquin XR
موارد مصرف برطرف التهابات چشم و گوش
عوارض سوزش یا ناراحتی موضعی، رسوب کریستال های سفید، احساس وجود جسم خارجی در چشم، خارش، پرخونی ملتحمه و احساس طعم بد بعد از مصرف دارو
اختلال داروییدر این رابطه با پزشک مشورت شود.

مقدار و نحوه مصرف قطره سیپروفلوکساسین

میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک مشخص شود. به طور معمول روز اول، دو قطره هر 15 دقیقه طی شش ساعت اول و سپس دو قطره هر 30 دقیقه برای به جامانده روز به داخل چشم مورد نظر چکانده می شود. مقدار مصرف برای روزهای بعد کاهش می یابد. برای استفاده از قطره چشمی ابتدا سر خود را به عقب خم کنید و پلک تحتانی را با انگشت اشاره پایین بکشید تا یک فضا ایجاد شود. پس از آن قطره را (بدون اینکه نوک قطره چکان با چشم یا پلک شما تماس یابد) به داخل این فضا بیندازید و چشمان خود را ببندید.

نکاتی که در ارتباط با مصرف قطره سیپروفلوکساسین باید بدانید

  1. در صورتیکه سابقه حساسیت مفرط به سیپروفلوکساسین یا هر یک از اجزای این دارو را داشته اید نباید از آن بهره ببرید.
  2. در صورت مصرف بیش از حد موضعی دارو می توان موضع را با آب گرم شستشو داد.
  3. در صورت بروز هر گونه حساسیت، مصرف دارو باید قطع شود. واکنش های حساسیتی نسبت به قطره های چشمی معمولا باعث ایجاد خارش، تورم و ایجاد دانه های قرمز در اطراف چشم می شوند.
  4. مصرف قطره سیپروفلوکساسین در دوران بارداری یا شیردهی با نظر پزشک باید صورت گیرد.
  5. مصرف بیش از اندازه هر نوع آنتی بیوتیک از جمله قطره سیپروفلوکساسین به هیچ وجه توصیه نمی شود.
  6. بی ضرری و اثربخشی مصرف این دارو در بچه ها کوچکتر از 12 سال ثابت نشده است.
  7. به منظور پیشگیری از بروز عفونت داروهای چشمی را باید با رعایت مسائل بهداشتی استفاده کرد.
  8. چنانچه در هنگام استفاده از دارو ناراحتی برایتان ایجاد شد بلافاصله با چشم پزشکتان تماس بگیرید.
  9. برای حصول نتیجه بهتر دوره درمان را کامل کنید.
  10. خودسرانه از این دارو استفاده نکنید.

در صورتیکه با التهاب و ناراحتی چشم روبرو شده اید و پزشک استریل کردن چشم را برای شما لازم می داند بهتر است به لینک زیر سر بزنید تا با انواع قطره های استریل کننده چشمی آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: انواع قطره چشم برای استریل و درمان بیماری های چشمی

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته اید، نظرات و دیدگاه های خود را در این باره با دیگر خوانندگان مجله خبرنگاران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

برگرفته از: drugs.com

منبع: setare.com
انتشار: 23 بهمن 1399 بروزرسانی: 23 بهمن 1399 گردآورنده: justclip.ir شناسه مطلب: 259

به "قطره سیپروفلوکساسین چیست و در چه مواردی مصرف می گردد؟" امتیاز دهید

2 کاربر به "قطره سیپروفلوکساسین چیست و در چه مواردی مصرف می گردد؟" امتیاز داده اند | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قطره سیپروفلوکساسین چیست و در چه مواردی مصرف می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید