دلایل تغییر آرم استاندارد ایران اعلام شد ، واکنش سازمان ملی استاندارد به انتقادها (طراحی لوگو)

به گزارش دنیای ویدئو، مدیر روابط عمومی سازمان ملی استاندارد ایران با توجه به انتقادهایی که نسبت به تغییرِ نشان واره این سازمان مطرح شده بود، توضیحاتی را منتشر کرد، با تاکید بر اینکه آنچه مطرح می گردد نه پاسخی به نقدها و نه جوابی به صاحب نظران بلکه یادبودی است برای اندیشه استاد بلامنازع هنر، مرتضی ممیز.

دلایل تغییر آرم استاندارد ایران اعلام شد ، واکنش سازمان ملی استاندارد به انتقادها (طراحی لوگو)

جهت دریافت مشاوره خدمات طراحی لوگو از بهترین و باتجربه ترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی لوگو و آرم تجاری تا برندینگ حرفه ای را با بهترین قیمت از نماشو بخواهید.

به گزارش خبرنگاران، مدیر روابط عمومی سازمان ملی استاندارد ایران با توجه به انتقادهایی که نسبت به تغییرِ نشان واره این سازمان پیش تر مطرح شده بود، توضیحاتی را منتشر کرد، با تاکید بر اینکه آنچه مطرح می گردد، نه پاسخی به نقدها و نه جوابی به صاحب نظران بلکه یادبودی است برای اندیشه استاد بلامنازع هنر، مرتضی ممیز ممیز در آفرینش نشان ملی استاندارد.

در روزهای اخیر خبری مبنی بر تغییر نشان استاندارد ایران منتشر شد. نشانی که به وسیله مرتضی ممیز در سال 1364 برای سازمان ملی استاندارد ایران طراحی شده بود و حالا به نحوی تغییر شکل داده شده که واکنش هایی را در پی داشته است.

در پی طرح برخی انتقادها به این تغییر، حالا مصطفی آجرلو، مدیرکل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان ملی استاندارد ایران با انتشار یادداشتی توضیحاتی را ارائه داده است که متن آن به توضیح زیر است:

تغییرات همیشه وجود دارند و تحول و رشد احتیاجمند تغییر است. این یکی از مهمترین اصول مدیریتی است که در دانشگاه ها تدریس می گردد و هر مدیر کارآمدی را بر آن می دارد که برای تحولات اساسی دست به تغییرات کوچک و بزرگ زند. با این همه موضوع تغییر و تحول در کشور ما به گونه ای شده که در جامعه امروز، ایجاد تغییر، یعنی با آتش بازی کردن.

اگر می خواهید بدانید که چرا تحول در کشور ما با آتش بازی کردن است، خوب است که به صفحات مجازی و نشریات مکتوب و واکنش های رسانه ای، چند وقت اخیر در برابر سازمان ملی استاندارد توجه کنید. بعد از آن متوجه خواهید شد که یک تغییر ظاهری آرم در سازمان ملی استاندارد ایران که برای بازتولید ققنوس وار این سازمان از رخوتی که سال ها در آن گرفتار بوده، چگونه باعث شده تا روبروه ای این چنین را برانگیزد.

اما به جای پرداختن به این موضوع انحرافی و یک جانبه نگرانه که با رمز بازگشت به طرح اصلی استاد ممیز آغاز شده، بهتر است بر چگونگی تغییر این آرم متمرکز شویم که چرا اصلا آرم سازمان ملی استاندارد ایران تغییر کرد؟

در پاسخ به این پرسش، خوب است در ابتدا یادآوری کنم که نام سازمان ملی استاندارد ایران مدتی است تغییر نموده، از همین رو با تغییر نام و رسالت و ماموریت های قانونی سازمان به طبع باید دیگر ارکان آن نیز تغییر مشهودی داشته باشند در نتیجه به نظر ما و حتی دولت های پیشین، آرم که نماد و نشان سازمان محسوب می گردد نیز باید بر وظایف نو منطبق باشد.

از سویی دیگر کوشش شد تا این تغییرات در طراحی مجدد آرم، جزئی بوده و آنچنان به هویت بصری و ذهنیت مخاطبان و جامعه فهیم و هنردوست ایران خدشه وارد نیاورد در حالی که منعی از سوی قوانین داخلی و بین المللی برای تغییر آرم و نشان سازمان ملی استاندارد ایران وجود نداشته و حتی برخی از برندهای مطرح جهانی و دولتی مانند ایزو، اپل، سامسونگ و ناسا و حتی ایرانی وابسته به دولت مانند شرکت ملی پست، بانک ملی ایران و ایران خودرو سابق بر این رنگ یا نشان سازمان خود را به یکباره عوض نموده اند؛ البته که نظرات اهل فن همیشه برای مدیریت سازمان ملی استاندارد محل مراجعه و احترام ویژه است و به صورت مشتاقانه این نظرات را شنیده و آن ها را دنبال نموده و اگر لازم باشد آن ها را در مکانیزم های قانونی طرح، بارها و بارها اعمال خواهد نمود اما اینکه برخی بر موجی رسانه ای سوار شده و با اعمال فشار و فضاسازی نظرات غیرکارشناسی خود را بر سازمان ملی استاندارد تحمیل نمایند این سازمان، ناچار از حق قانونی خود برای جایگزینی آرم بازطراحی شده استفاده خواهد نمود.

علاوه بر این باید مخاطبان فرهیخته و هنردوست بدانند که همانطور که پیشتر گفته شد سازمان ناگزیر بود که آرم خود را بازطراحی کند اما با این همه در پی کنار گذاشتن اثر گران سنگ مرحوم استاد مرتضی ممیز که در سال 1364 براساس اقتضائات آن دوران طراحی شده بود، نبود.

سازمان ملی استاندارد ایران در رویکرد نو خود نسبت به بازآفرینی آرم سازمان، تنها کوشش کرد تا آن اثر را باز، زنده سازی کند و در این فرآیند حساس تمام اهتمام خود را به کار بست تا به ظاهر و شاکله اصلی آن و حتی مفهوم و کانسپت اثر که به صورت دو فلش رو به بالا و رو به پایین که تشکیل حرف S لاتین را می دهد که بیانگر کلمه استاندارد (standard) بوده و برای کشورهای خارجی و مردم آنها قابل فهم است و نمایش دهنده مفهوم حداقل و حداکثر است، لطمه ای وارد نگردد.

این در حالی روی داد که پیرو تصویب نامه یکصدو پنجاه و دومین جلسه شورای عالی اداری در مهرماه 1390 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی به سازمان ملی استاندارد ایران تغییر نام یافت و از زیرمجموعه وزارت صنایع به نهاد ریاست جمهوری منتقل شد، در نتیجه نوشتار داخل نشانه ای که استاد مرتضی ممیز برای این موسسه طراحی نموده بود که مخفف انگلیسی عبارت Institute of Standards and Industrial Research of Iran با عنوان ISIRI درج شده که مخففموسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران بود باید به مخفف انگلیسی Iranian National Standard Organization در قالب عبارت INSO باید تغییر می یافت، امری که لازم بود پیش از این و در حدود 10 سال قبل و سه دولت گذشته روی می دادکه دولتمردان سابق، برای اینکه با نقدها روبرو نشوند از آن سر باز زدند و حتی دولت قبل در جلسه معاونان اداری خود با مصوبه ای دولت بعد را مکلف نموده بود تا تغییر نشان را انجام دهد.

  • عکس | نشان استاندارد ایران تغییر کرد؛ نشان نو را ببینید

با این همه کارشکنی دولت گذشته در برابر تغییرات قانونی ما کوشش کردیم که با تایید فرهنگستان زبان فارسی راه حلی را برای برطرف این مشکل بیاندیشیم از همین رو به علت مکاتبات متعدد بین المللی و درخواست اصلاح نشان سازمان ملی استاندارد و دستور الزام آور به جای مانده از دولت قبل کوشش شد تا با حداقل تغییرات این نشان ملی را به روز رسانی نموده و آن را در سطح بین الملل ارتقا دهیم.

یکی دیگر از دلایل تغییر نشان سازمان ملی استاندارد، کاستن از بروکراسی اداری و تسهیل استفاده از این نشان در مکاتبات اداری و درج آن بر روی کالاهای مختلف بود زیرا دستورالعمل های استفاده از آن در داخل و خارج کشور برای کالاها متفاوت بود و این مساله تولیدنمایندگان و صادرنمایندگان را با دردسرهای بسیاری روبرو می ساخت از همین رو در بازطراحی نشان به گونه ای عمل شد تا نوشتار داخل نشان از سمت راست همچنان به فارسی ایران خوانده شده و از سمت چپ کلمه انگلیسی INSO ، مخفف نام نو سازمان ملی استاندارد، قابل رویت باشد تا دیگر احتیاج به بازطراحی بسته بندی محصولات برای داخل و خارج کشور از بین رفته و یک وحدت بصری در نشان ایجاد گردد.

افزون بر موارد بالا برای اینکه بتوان نشان استاندارد را از آرم سابق تشخیص داد، طی فراخوان گسترده ای، گروه بازطراحی که به احترام استاد مرحوم مرتضی ممیز نام آن ها ذکر نخواهد شد، در یک فرآیند بسیار دقیق انتخاب شده و پس از انجام موارد مذکور پیشنهاد دادند تا رنگ نشان نیز از سیاه و آبی به سبز ایرانی یعنی Persian Green که از سال 1930 در دیکشنری رنگ، به نام ایران و فرهنگ ایران ثبت شده است، تغییر کند تا هویت ملی در ارم نو تقویت شده و نشان استاندارد ایران پرچمی باشد که معرف تاریخ کهن ایران اسلامی است.

در نتیجه آنچه گفته شد، نه پاسخی به نقدها نه جوابی به صاحب نظران بلکه یادبودی است که با آن توانستیم آنچه را که استاد بلامنازع هنر استاد ممیز در کسوت یک طراح نشان به آن اندیشه بود در بازآفرینی نشان ملی استاندارد بازخوانی کنیم.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 24 شهریور 1401 بروزرسانی: 24 شهریور 1401 گردآورنده: justclip.ir شناسه مطلب: 966

به "دلایل تغییر آرم استاندارد ایران اعلام شد ، واکنش سازمان ملی استاندارد به انتقادها (طراحی لوگو)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دلایل تغییر آرم استاندارد ایران اعلام شد ، واکنش سازمان ملی استاندارد به انتقادها (طراحی لوگو)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید