طرز تهیه سس کچاپ بازاری ، 19 ترفند سس کچاپ قرمز و براق
به گزارش دنیای ویدئو، سس کچاپ از محبوب ترین و جزو هست که همراه با انواع و اقسام غذاها از فست فودها و ساندویچ ها گرفته تا فینگرفودها و حتی مرغ بریان شده در فر سرو می شه. شما می تونید سس کچاپ خانگی رو با استفاده از رب گوجه یا خود گوجه فرنگی تازه در ترکیب با نشاسته یا بدون نشاسته درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه سس کچاپ خانگی به چند روش مختلف رو به شما آموزش بدیم..
طرز تهیه سس کچاپ خانگی با رب و نشاسته در یک نگاه
برای درست کردن سس کچاپ خانگی با رب و نشاسته، ابتدا رب گوجه فرنگی، پودر سیر، پودر پیاز، نمک و فلفل رو داخل یه قابلمه کوچیک بریزید و خوب هم بزنید تا ادویه ها با رب قاطی بشن. بعد کم کم آب جوش رو اضافه کنید و روی حرارت ملایم 2 تا 3 دقیقه هم بزنید تا یکدست بشه. حالا شکر و سرکه رو بریزید و حدود 4 تا 5 دقیقه بذارید با حرارت کم قل قل بزنه تا مزه ها با هم ترکیب بشن. نشاسته ذرت رو جداگانه با یه قاشق آب سرد حل نموده، کم کم به سس اضافه کنید و همزمان سریع هم بزنید تا غلیظ بشه. در ادامه، روغن مایع رو بریزید و یه دقیقه دیگه حرارت بدید تا سس براق و نرم بشه. در آخر، سس رو بچشید و اگه لازم بود، میزان نمک، شکر یا سرکه رو تنظیم کنید. بعد از صاف کردن، بذارید کمی خنک بشه، توی شیشه تمیز بریزید و داخل یخچال نگه دارید؛ این سس در یخچال تا حدود دو هفته موندگاری داره.
مواد لازم برای تهیه سس کچاپ خانگی با رب و نشاسته
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
| سرکه سفید یا سرکه سیب | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
| شکر | 2 قاشق غذاخوری |
| پودر سیر | 1 قاشق چای خوری |
| پودر پیاز | 1 قاشق چای خوری |
| نشاسته ذرت | 1 قاشق چای خوری |
| روغن مایع | 1 قاشق غذاخوری |
| آب جوشیده | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
| نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت سس کچاپ: 45 تا 60 دقیقه
مراحل طرز تهیه سس کچاپ خانگی با رب و نشاسته
طرز تهیه سس کچاپ خانگی با رب گوجه و نشاسته ذرت، یا بدون نشاسته ذرت و بعلاوه، با گوجه فرنگی تازه قابل انجامه. شما می تونید سس کچاپ رو به دلخواه کمی تندتر از حالت معمول همخ درست کنید.
مرحله اول: رب و ادویه ها رو مخلوط کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه سس کچاپ خانگی، یه قابلمه کوچیک و مناسب بردارید و رب گوجه فرنگی ()، پودر سیر ()، پودر پیاز ()، نمک و فلفل رو داخلش بریزید. این مواد رو حسابی هم بزنید تا رب گوجه فرنگی و ادویه ها کاملا قاطی بشن. این کار باعث می شه مزه ها از اول با هم ترکیب بشن و موقع پخت طعم بهتری ایجاد کنن.
در صورت تمایل، برای خرید رب گوجه فرنگی و انواع ادویه ها مانند پودر سیر، پودر پیاز، نمک و فلفل می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: آب جوش رو اضافه کنید
حالا آب جوش رو کم کم روی محتویات قابلمه بریزید و مدام هم بزنید تا رب گوجه فرنگی توی آب باز بشه. بعد قابلمه رو روی حرارت خیلی ملایم بذارید و این مواد رو به مدت 2 تا 3 دقیقه هم بزنید تا ترکیب یکدست و یکنواختی ایجاد بشه. حواس تون باشه شعله زیاد نباشه چون رب گوجه خیلی زود می سوزه.
مرحله سوم: شکر و سرکه رو اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه سس کچاپ با رب گوجه، دیگه باید شکر و سرکه سفید یا سرکه سیب رو هم داخل قابلمه بریزید. حالا محتویات این قابلمه رو به خوبی هم بزنید تا شکر کاملا حل بشه. اجازه بدید این ترکیب برای 4 تا 5 دقیقه با حرارت کم قل قل ریز بزنه تا طعم ها قشنگ با هم ترکیب بشن. بعد از این مدت، سس کچاپ رو بچشید و طعمش رو بسته به ذائقه تون تنظیم کنید.
برای خرید شکر، سرکه سفید و سرکه سیب می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: نشاسته ذرت رو اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه سس کچاپ، وقتشه نشاسته ذرت رو توی یه ظرف کوچیک بریزید با یه قاشق آب سرد مخلوط کنید تا کاملا حل بشه و گلوله نداشته باشه. حالا نشاسته حل شده در آب رو آروم آروم توی قابلمه بریزید و همزمان خیلی سریع هم بزنید. این کار رو برای 2 تا 3 دقیقه تکرار کنید تا سس کچاپ کمی غلیظ بشه. غلظتش باید یه کم از اون چیزی که می خواید کمتر باشه، چون بعد از سرد شدن کمی غلیظ تر می شه.
برای خرید نشاسته ذرت می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: روغن رو اضافه کنید
وقتی مایه سس کچاپ به غلظت دلخواه رسید، روغن مایع رو هم به سس اضافه کنید. محتویات قابلمه رو دوباره هم بزنید تا یکدست بشه. سس کچاپ رو به مدت یه دقیقه دیگه روی حرارت ملایم نگه دارید تا بافتش براق و نرم بشه. افزودن روغن باعث می شه سس ظاهر قشنگ تری داشته باشه و ته نگیره.
برای خرید روغن مایع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: سس کچاپ رو بچشید و طعمش رو تنظیم کنید
در این مرحله از طرز تهیه سس کچاپ خانگی ساده با رب، یه قاشق کوچیک از سس کچاپ بردارید و بچشید. اگه لازمه، کمی نمک یا شکر یا سرکه بیشتر اضافه کنید. اگه حس کردید سس کچاپ زیادی غلیظ شده، یه قاشق آب جوش داخل قابلمه بریزید و هم بزنید. اگر هم زیادی رقیق شده، دوباره یه ذره نشاسته ذرت توی کمی آب سرد حل کنید و توی قابلمه بریزید. سپس، سس کچاپ رو برای یه دقیقه دیگه بجوشونید تا جا بیوفته.
مرحله هفتم: سس کچاپ خانگی رو صاف کنید
اگه بخواید سس کچاپ خیلی صاف و خوش فرم بشه، الان باید از یه صافی ریز ردش کنید. بعد سس کچاپ صاف شده رو چند دقیقه به حال خودش بذارید تا کمی خنک بشه و از داغی بیوفته. حالا این سس خوشمزه و خوش آب و رنگ رو توی یه شیشه یا ظرف تمیز و خشک بریزید. اگه قصد دارید سس کچاپ رو برای مدت طولانی نگه دارید، شیشه رو قبلش چند دقیقه توی آب جوش بذارید تا استریل بشه.
مرحله آخر: سس کچاپ خانگی رو نگهداری کنید
بعد از انجام همه این کارها، اجازه بدید سس کچاپ تقریبا برای یه ساعت در دمای اتاق بمونه تا کاملا خنک بشه. بعد، درب شیشه یا ظرف حاوی سس رو ببندید و اون رو توی یخچال بذارید. این سس کچاپ خانگی معمولا تا 2 هفته داخل یخچال ماندگاری داره. توجه داشته باشید، به محض اینکه بو یا ظاهرش تغییر کرد باید سس رو دور بریزید و دیگه ازش استفاده نکنید. سس کچاپ یه چاشنی خوشمزه ست که می تونید اون رو با بسیاری از غذاها مثل انواع پیتزا و سیب زمینی سرخ نموده و مرغ بریان و … سرو کنید.
در صورت تمایل، برای خرید انواع مانند آماده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه سس کچاپ با رب بدون نشاسته
طرز تهیه سس کچاپ با رب بدون نشاسته، درست مثل همون چیزیه که در دستور بالا براتون گفتیم؛ با این تفاوت که باید نشاسته ذرت رو حذف کنید. باقی مراحل رو عینا طبق رسپی اصلی دنبال کنید.
روش تهیه سس کچاپ با گوجه فرنگی
در طرز تهیه سس کچاپ با گوجه فرنگی باید حدود 8 تا 10 عدد گوجه رسیده رو به خوبی بشورید و با روش بلانچ کردن پوست شون رو بگیرید. قسمت سفت موجود در وسط گوجه ها رو هم خارج کنید. بعدش، گوجه فرنگی ها رو به صورت نگینی برش بزنید. حالا تکه های گوجه فرنگی رو با یه دونه پیاز خرد شده و دو حبه سیر رنده شده داخل قابلمه بریزید. کمی روغن مایع یا روغن زیتون هم اضافه کنید.
این مواد رو روی حرارت ملایم برای 30 تا 40 دقیقه بپزید تا گوجه ها له و غلیظ بشن. بعد مواد رو داخل مخلوط کن بریزید و پوره کنید؛ این سس رو از صافی رد کنید تا صاف بشه. حالا، دوباره بریزیدش توی قابلمه و 2 تا 3 قاشق غذاخوری شکر، 3 تا 4 قاشق سرکه، کمی نمک، فلفل، پودر سیر و پودر پیاز اضافه کنید و اجازه بدید 15 تا 20 دقیقه دیگه بجوشه تا به غلظت دلخواه برسه. وقتی سرد شد، سس کچاپ خونگی رو توی شیشه تمیز و دربسته بریزید و داخل یخچال بذارید.
روش تهیه سس کچاپ تند
طرز تهیه سس کچاپ تند هم درست مثل روش های بالاست؛ یعنی، باید یکی از روش ها رو انتخاب نموده و سس کچاپ رو آماده کنید. البته، با این تفاوت که این بار علاوه بر باقی ادویه ها باید یه قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز (یا بیشتر اگه تندتر می خواید)، یه قاشق چای خوری پودر پاپریکا یا فلفل چیلی هم به مواد اضافه کنید. باقی مراحل رو طبق دستور تهیه منتخب تون دنبال کنید.
نکات مهم در طرز تهیه سس کچاپ خانگی
- همواره نشاسته رو با آب سرد حل کنید تا گلوله نشه و سس تون صاف و یکدست دربیاد.
- موقع پخت، شعله رو خیلی ملایم نگه دارید؛ چون رب گوجه زود ته می گیره و طعمش خراب می شه.
- سس رو مدام هم بزنید تا یکنواخت بمونه و ته نگیره.
- اگه می خواید سس تون تندتر بشه، کمی فلفل قرمز یا پودر چیلی بهش اضافه کنید.
- برای طعم ملایم تر، می تونید به جای سرکه سفید از سرکه سیب بهره ببرید.
- اگر سس زیادی غلیظ شد، با کمی آب جوش رقیقش کنید تا به غلظت دلخواه برسه.
- برای موندگاری بیشتر، حتما سس رو بعد از خنک شدن داخل ظرف تمیز و خشک بریزید.
- اگه قصد دارید مدت طولانی سس کچاپ رو نگهداری کنید، شیشه ها رو قبلش چند دقیقه بجوشونید تا استریل بشن.
- وقتی سس رو مزه می کنید، در نظر داشته باشید که بعد از سرد شدن بافتش کمی غلیظ تر و طعمش قوی تر می شه.
- حتما سس رو داخل یخچال نگه دارید و اگه بو یا ظاهرش تغییر کرد، دیگه ازش استفاده نکنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن سس کچاپ خانگی
می شه سس کچاپ رو بدون نشاسته درست کنیم؟
بله، می تونید نشاسته رو حذف کنید و سس رو بیشتر بجوشونید تا خودش غلیظ بشه. فقط حوصله پخت بیشتری می خواد.
فرق سس کچاپ با سس گوجه معمولی چیه؟
سس کچاپ شیرینی و ترشی متعادلی داره (به خاطر شکر و سرکه) و معمولا غلیظ تر و صاف تر از سس گوجه معمولیه.
برای تندتر شدن سس کچاپ چی باید اضافه کنیم؟
می تونید از پودر فلفل قرمز، پاپریکای تند یا حتی یه تیکه فلفل چیلی تازه بهره ببرید.
چطور بفهمیم سس کچاپ خراب شده؟
اگه رنگش تیره تر شد، بوی ترشی یا کپک زدگی داد یا روش حباب زد، دیگه قابل مصرف نیست.
موندگاری سس کچاپ خانگی چقدره؟
اگه توی ظرف تمیز بریزید و داخل یخچال نگه دارید، معمولا تا دو هفته سالم می مونه.
می شه سس کچاپ رو فریز کنیم؟
بله، می تونید سس رو توی ظرف کوچیک بریزید و فریز کنید؛ اینطوری تقریبا 2 تا 3 ماه قابل نگهداریه.
چرا سس کچاپ گاهی اوقات براق نمی شه؟
احتمالا یا روغنش کم بوده یا زمان پخت آخر رو کم در نظر گرفتید؛ کافیه یه قاشق غذاخوری روغن مایع یا روغن زیتون اضافه کنید و اجازه بدید چند دقیقه روی حرارت ملایم بپزه.
می شه برای تهیه سس کچاپ به جای سرکه از آبلیمو استفاده کنیم؟
بله، ولی طعم سس کمی ملایم تر و ترشی سس کمتر می شه. اگه طعم تند و تیز دوست دارید، همون سرکه بهتره.
چیکار کنیم سس کچاپ حسابی خوش آب و رنگ و قرمز بشه؟
می تونید کمی رب گوجه باکیفیت یا یه ذره پودر پاپریکا بهش اضافه کنید.
منبع: افق کوروش