چطور قهوه ترک را مثل ترکیه ای ها درست کنیم؟
به گزارش دنیای ویدئو، قهوه ترک در استانبول چگونه حاضر می گردد و با چه چیزی سرو می گردد؟ با گزارش تصویری خبرنگاران همراه باشید تا پاسخ این سوال ها را بیابیم.
قهوه ترک یکی از سوغات های معروف ترکیه و شیوه آماده کردن آن از مهم ترین سنت های ترکیه است. البته این شیوه سرو قهوه در بسیاری از کشورهای جهان انجام می گردد. برای تهیه قهوه ترک، دانه های قهوه برشته شده و سپس کاملا و به صورت یک دست پودر می شوند. قهوهٔ ترک معمولا با استفاده از جذوه که یک قهوه جوش کوچک قاشق چای خوری، و دستگاه گرمازا آماده و در فنجان سرو می گردد. اگر از دوست داران قهوه هستید یا برای تعطیلات بعدی، قصد سفر به ترکیه را دارید، برای آشنایی با این قهوه و طرز تهیه آن با ادامه مقاله خبرنگاران همراه باشید.
قهوه ترک در فرهنگ ترکیه
نوشیدن قهوه ترک در ترکیه یک کار روزمره است و مردم این کشور علاقه زیادی به نوشیدن قهوه ترک دارند. تهیه قهوه ترک در ترکیه یک فرهنگ است. در مراسم خواستگاری، عروس برای خانواده داماد قهوه ترک سرو می نماید و در همه قهوه ها به جز قهوه داماد شکر می ریزد. عروس باید در قهوه داماد به جای شکر نمک بریزد. داماد باید قهوه ترک با نمک را بخورد و اندازه تغییری که در چهره وی ایجاد می گردد، به صورتی نمادین اندازه صبر و تحمل وی در برابر مسائل زندگی را تعیین می نماید! اگر داماد این قهوه نمکین را بدون شکایت و تغییری در چهره بنوشد، خیال عروس از بابت صبوری او راحت می گردد.
طرز تهیه قهوه ترک به روش ترکیه ای ها
برای تهیه قهوه ترک، به تعداد فنجان هایی که می خواهید قهوه سرو کنید، آب سرد به قهوه جوش اضافه کنید. سپس برای هر فنجان بین یک تا یک و نیم قاشق چای خوری قهوه ترک اضافه کنید. ترکیه ای ها چهار درجه شیرینی برای قهوه ترک دارند. به قهوه ساده و بدون شکر قهوه ساده، به قهوه ای که نصف قاشق چای خوری دارد شکرلی، یک قاشق چای خوری آرتا شکرلی و به قهوه ای که بیش از یک قاشق چای خوری شکر داشته باشد چوخ شکرلی می گویند. شما هم می توانید به اندازهی که تمایل دارید به آب سرد و قهوه خود شکر اضافه کنید و به خوبی آن را هم بزنید تا شکر کاملا در محلول شما حل گردد. سپس قاشق چای خوری خود را از قهوه جوش خارج کنید و آن را روی شعله ملایم بگذارید. وقتی که قهوه جوش روی شعله قرار گرفته است آن را هم نزنید تا کف آن از بین نرود. زمانی که قهوه آغاز به جوشیدن کرد آن را از روی شعله بردارید و قهوه را در فنجان بریزید. قهوه ترکی که به درستی آماده گردد، لایه ای نازک از کف را روی خود خواهد داشت. توجه کنید که اگر قهوه را هم بزنید، از آب سرد استفاده نکنید یا حرارت را زیاد کنید، کف قهوه از بین می رود.
چطور قهوه ترک بنوشیم؟
قهوه ترک با یک استکان آب سرد سرو می گردد تا دهان تازه گردد و طعم آن بهتر حس گردد. در ترکیه برخی از مردم اگر بخواهند قهوه را پس از غذا میل نمایند، پیش از خوردن آن کمی عرق نعنا می نوشند. در کنار قهوه ترک شیرینی و باقلوا و ترکیش دلایت که شبیه راحت الحلقوم خودمان است هم سرو می گردد. لایه زخیم دانه ها قهوه که در ته فنجان باقی می ماند خورده نمی گردد و بعضا برای گرفتن فال قهوه از آن استفاده می نمایند.
در ادامه تصاویر اختصاصی خبرنگاران از یکی از قهوه خانه های مادو در خیابان استقلال استانبول را می بینید.
انواع باقلوای ترکیه ای
باقلوای سرو شده به همراه بستنی سنتی
چای ترکی که کمی پر رنگ و تلخ تر از چای ما سرو می گردد.
نقل و نخودچی و کشمش سرو شده با چای ترکی
شما قهوه ترک را چگونه آماده می کنید؟ آیا چیزی به آن اضافه می کنید؟ روش خود برای سرو این نوشیدنی را با خبرنگاران و خوانندگان ما در میان بگذارید.
منبع: کجارو