دلایل ارائه شده برای کم وارد کردن واکسن کرونا در ماه های گذشته!
به گزارش دنیای ویدئو، خبرنگاران - دبیرکل جمعیت هلال احمر درباره اینکه چرا ایران در ماه های گذشته واکسن کمتر وارد نموده است گفت : در ابتدا همه شرکت ها تولیدات کمی داشتند و به خاطر همین ایران در ابتدا زیاد نمی توانست واکسن وارد کشور کند ولی اکنون این مساله برطرف شده، چون تولیدات کشورهای جهان بسیار افزایش یافته و واردات به کشور هم زیاده شده است.
وی گفت: مساله دیگری که برای واردات واکسن کرونا در دولت قبلی با آن روبرو بودیم فرایند های اداری طولانی بود که باعث کندی و تعداد کم واردات واکسن می شد ولی طی چند ماه گذشته وبا روی کارآمدن دولت نو تصمیم گیری های معاون اول رییس جمهور و بعلاوه ریاست جمهوری که مستقیم نظارت نموده و دستورات لازم را اعمال می نمایند، مجموعه این کارها باعث تسریع واردات واکسن کرونا به کشور شده است.
به گزارش خبرنگاران از ایرنا، دبیرکل جمعیت هلال احمر گفت: دولت چین در ارتباط با صادرات واکسن کرونا به ایران محدودیتی قائل نشده و به راحتی واکسن های چینی به ایران صادر می گردد.
محمد حسن قوسیان مقدم روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: علت تاخیر در واردات واکسن کرونا طی چند ماه گذشته و در دولت قبل دو علت عمده دارد که یک علت داخلی و دیگری بین المللی است.
وی ادامه داد: در سطح بین المللی اتقافاتی افتاده، از دی ماه سال قبل فراوری واکسن در همه جهان شروع و توزیع شد که طبیعی است اول مردم خود را واکسینه و بعد به دیگر کشورها ارسال می نمایند.
قوسیان مقدم اضافه نمود: بنابراین در6 ماهه دوم سال قبل و بهار امسال، عرضه واکسن در جهان نسبت به حال حاضر کم بوده است و متقاضی کشورهای درگیر بیماری کرونا زیاد بود، بنابراین وقتی ایران در صف خرید واکسن قرار می گرفت، بسیاری از کشورهای دیگر جلوتر از ما بودند.
وی خاطر نشان کرد: بعضی کشورها چون جمعیت محدودی داشتند، طبیعتا زودتر از ما واکسن دریافت می کردند و کشور ما با توجه به جمعیت زیاد باید مدت ها صبر می کرد.
دبیرکل جمعیت هلال احمر ادامه داد: در ابتدا همه شرکت ها فراوریات کمی داشتند و به خاطر همین ایران در ابتدا زیاد نمی توانست واکسن وارد کشور کند ولی اکنون این مساله برطرف شده، چون فراوریات کشورهای جهان بسیار افزایش یافته و واردات به کشور هم زیاده شده است.
وی گفت: مساله دیگری که برای واردات واکسن کرونا در دولت قبلی با آن روبرو بودیم فرایند های اداری طولانی بود که باعث کندی و تعداد کم واردات واکسن می شد ولی طی چند ماه گذشته وبا روی کارآمدن دولت نو تصمیم گیری های معاون اول رییس جمهور و بعلاوه ریاست جمهوری که مستقیم نظارت نموده و دستورات لازم را اعمال می نمایند، مجموعه این کارها باعث تسریع واردات واکسن کرونا به کشور شده است.
وی ادامه داد: برای واکسینه شدن همه مردم کشور زمان دقیقی نمی توان متصور شد اما اگر به همین سرعت در واردات واکسن اقدام کنیم 140 میلیون دز احتیاج اصلی کشور می تواند در 2 تا 3ماه آینده کامل گردد، به شرطی که بیماری و موج نوی برای بیماری کرونا در کشور به وجود نیاید.
دبیرکل جمعیت هلال احمر اضافه نمود: برای تزریق دز سوم از نظر علمی باید ثابت گردد که سطح آنتی بادی در مردم کشور پایین آمده باشد و بعد مسوولان مربوطه تشخیص دهند باید دز سوم انجام گردد که مثل بیماری آنفلوآنزا ممکن است سالانه یک دز یادآوری به مردم زده گردد.
وی اضافه نمود: اگر به یک سطحی مطمئن واکسیناسیون درمانی برسیم دیگر شاهد شیوع گسترده نخواهیم بود و فقط به اسم بیماری عادی تلقی خواهد شد و به راحتی می توان آن را درمان کرد.
قوسیان مقدم اعلام نمود: هلال احمر در خصوص واردات واکسن فایزر هیچ گونه محدودیتی ندارد و اگر امکانات لازم باشد حتما هر واکسن مطمئن را به کشور وارد می کنیم اما در خصوص واردات واکسن کرونا خط قرمزهای داریم که این خط قرمزها شامل واردات مطمئن و بدون دردسر دز دوم و دز یادآور برای مردم کشور است.
به گزارش ایرنا، با ورود پنجاه و هفتمین محموله واکسن کرونا شامل 6 میلیون دز در روز گذشته(یکشنبه) اندازه واکسن های وارداتی از مرز 71 میلیون دز گذشت.
بر اساس آمار منتشر شده گمرک، بیشترین واردات واکسن از 15 بهمن ماه 99 تا 31 شهریور امسال مربوط به واکسن سینوفارم چین با 34 محموله شامل بیش از 61 میلیون و 726 هزار و 396 دز بوده است.
پس از آن سه محموله واکسن آسترازنکا (وارداتی از ژاپن) با 2 میلیون و 911 هزار و 810 دز، یک محموله کووکس وارداتی از ایتالیا با یک میلیون و 452 هزار دز، یک محموله واکسن آسترازنکا وارداتی از چین- سبد کووکس با یک میلیون و 449 هزار و 600 دز، 12 محموله واکسن روسی اسپوتنیک با یک میلیون و 345 هزار دز، 2 محموله واکسن آسترازنکا وارداتی از روسیه با 963 هزار دز، یک محموله کووکس وارداتی از کره جنوبی با 700 هزار و 800 دز، 2 محموله واکسن آسترازنکا وارداتی از اتریش با 650 هزار دز و یک محموله واکسن بهارات هندی با 125 هزار دز وارد کشور شده است.
برپایه این آمارها، بیشترین اندازه واردات واکسن در شهریورماه امسال با 38 میلیون و 643 هزار و 996 دز است.
ویروس کرونا از اوایل اسفند 1398در کشور شیوع یافت از بهمن سال 1399 واکسیناسیون عمومی شروع شد.
تا کنون 35 میلیون و 491 هزار و 727 نفر دُز اول واکسن کرونا و 15 میلیون و 467 هزار و 255 نفر هم دُز دوم را تزریق نموده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 50 میلیون و 958 هزار و 982 دُز رسید.
منبع: شفقنا اقتصادی