طرز تهیه حلوا با شیره انگور یا خرما
به گزارش دنیای ویدئو، حلوا یکی از دسرهای سنتی خوشمزه ایرانی است که تنوع زیادی دارد. با طرز تهیه حلوا با شیره که به جای شکر در آن از شیره استفاده میشود، آشنا شوید.
سرویس آشپزی - حلوا نوعی دسر یا شیرینی خوشمزه و مشهور ایرانی است که انواع مختلفی دارد و مواد لازم برای تهیه آن برحسب نوع حلوا متفاوت هستند. برای مثال حلوای آرد گندم از مخلوط آرد سفید گندم با روغن آفتابگردان، شکر، هل، گلاب و زعفران تهیه می گردد اما نوع دیگری از حلوا نیز هست که به جای شکر، در آن از شیره انگور یا شیره خرما استفاده می گردد و به دلیل نداشتن شکر سفید، بسیار سالم تر و مقوی تر از سایر حلواهاست و به آن حلوا شیره یا حلوا با شیره می گویند.
در اینجا شما را با طرز تهیه حلوا با شیره انگور آشنا می کنیم.
مواد لازم برای تهیه حلوا با شیره انگور
شیره انگور یا دوشاب | 1.5 پیمانه |
آرد | 2 پیمانه |
روغن یا کره | 3/4 پیمانه |
زعفران دم نموده | 1 ق غذاخوری |
هل آسیاب شده | به میزان لازم |
گلاب | نصف پیمانه |
طرز تهیه حلوا با شیره انگور
- برای تهیه حلوا با شیره انگور ابتدا طبق روال تهیه انواع حلوا، آرد را الک نموده و داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شده و کمی تغییر رنگ بدهد.
- وقتی رنگ آرد تغییر کرد، دوباره آن را الک نموده و به تابه برگردانید.
- کره ذوب شده یا روغن را به آرد اضافه نموده و خوب هم بزنید تا روغن به خورد آرد برود.
- در این مرحله، شیره انگور را کم کم به تابه اضافه کنید.
- سریع مواد را هم بزنید تا نسوزد و آغاز به جمع شدن کند.
- گلاب، زعفران دم نموده و هل را به تابه اضافه کنید.
- دوباره کمی مواد را با سرعت تفت دهید وبعد حرارت را خاموش کنید.
- تابه را از روی حرارت برداشته و باز مواد را هم بزنید.
حلوا با شیره شما آماده است. این حلوا مانند دیگر انواع حلواها به صورت کامل از ظرف جدا نمی گردد و کمی حالت کش دار دارد. شما می توانید حلوا را داخل ظرف ریخته و به سلیقه خود تزیین نمایید.
چند نکته درباره تهیه حلوا با شیره
- برای تهیه حلوا با شیره هم از شیره انگور و هم از شیره خرما می توان استفاده کرد.
- شیره انگور کمی ترش است پس در صورت تمایل می توانید مقداری شکر به مواد اضافه کنید در غیر این صورت یک حلوای خوشمزه ترش و شیرین خواهید داشت.
- شیره خرما کاملا شیرین است و به افزودنی احتیاج ندارد.
- بسیاری از افراد برای لذیذتر شدن حلوا با شیره، مقداری گردو و شیر نیز اضافه می نمایند که این مورد کاملا سلیقه ای است.
- در صورتی که بخواهید حلوای سفت تری داشته باشید که بتوان آن را در قالب ریخته و یا با قیف و ماسوره شکل داد، می توانید 2/3 شیره ای که باید به حلوا اضافه گردد را شیره انگور ریخته و مابقی را شکر بریزید.
امیدواریم از این آموزش استفاده لازم را برده و بتوانید یک حلوا شیره یا حلوا با شیره خوشمزه و خوش عطر تهیه کنید و از طعم و مزه یک دسر اصیل و سالم لذت ببرید. نوش جان.
منبع: setare.com