چه زمانی خودمان را وزن کنیم؟

به گزارش دنیای ویدئو، تهران (پانا) - کارشناسان سلامت می گویند مدام وزن کردن خودتان چندان روش مناسبی برای کنترل وزن نیست؛ اما به هرحال کنترل وزن از جهت سلامتی ضروری است.

چه زمانی خودمان را وزن کنیم؟

کاهش وزن کاری چالش برانگیز است، حتی اگر به روش ها و ابزارهای مناسبی دسترسی داشته باشید؛ اما برای پیروز شدن باید بدانید فرایند پیشرفتتان چگونه است. اگر فرایند پیشرفت خود را به طور مرتب پیگیری نکنید، به راحتی انگیزهٔ خود را از دست خواهید داد و کلاً هدف و کوشش هایتان را رها خواهید کرد.

اگر خودتان را وزن نکنید، یک سال بعد که روی ترازو بروید عددی خواهید دید که شگفت زده تان خواهد نمود؛ چون مثلاً پنج کیلوگرم اضافه نموده اید و این مقدار افزایش وزن کافی است تا تفاوت زیادی در شرایط سلامتی آینده تان ایجاد کند. حتی مقدار کمی افزایش وزن می تواند بر ریسک فاکتورهای بیماری های قلبی، مانند فشارخون و لیپیدها و حتی کنترل قند خون اثر بگذارد. بنابراین بهتر است افزایش وزن های کوچک را کنترل کنید تا بیشتر و سخت تر نگردد. به هرحال کم کردن یک کیلوگرم از وزن بدن خیلی راحت تر از کم کردن چهار کیلوگرم می باشد.

هر روز خودمان را وزن کنیم یا نه؟

حالا که می دانید ضروری است وزنتان را به طور مداوم چک کنید، آیا باید هر روز روی ترازو بروید؟ تحقیقات نشان می دهد افرادی که هر روز روی ترازو می فرایند نسبت به کسانی که هر روز خودشان را وزن نمی نمایند، بیشتر وزن کم نموده و به مرورزمان کمتر اضافه وزن خواهند داشت. مطالعاتی نیز نشان داده اند هر روز وزن کردن به کاهش وزن و کنترل وزن یاری می نماید؛ اما اگر روزانه چک کردن وزن باعث اضطرابتان می گردد می توانید هفته ای یک بار خودتان را وزن کنید.

با افزایش سن ممکن است متوجه شوید وزنتان کم کم بالا می رود و دانشمندان برای علت این اتفاق، تئوری های جدیدی ارائه داده اند. دانشگاه Uppsala در سوئیس و دانشگاه Lyon در فرانسه دریافته اند با بالارفتن سن، از سرعت تبدیل سلول های چربی به بافت چربی کم شده و افزایش وزن را راحت تر می نماید و تنها راه مقابله با آن رژیم غذایی مناسب و داشتن فعالیت است. چک کردن وزن به طور مرتب یاریتان می نماید نسبت به کوچک ترین تغییرات وزنی فوراً عکس العملی نشان دهید، پیش از اینکه تبدیل به مسئلهٔ بزرگ گردد.

برترین زمان برای وزن کردن چه وقت است؟

حالا این سؤال مطرح می گردد که برترین زمان برای وزن کردن چه وقت است. وزن شما به علت عوامل زیر، در روزهای مختلف نوساناتی دارد:

. خوردن غذایی حجیم

. مصرف نمک زیاد

. مقدار هیدراته بودن بدنتان

. تأثیرات هورمونی در خانم ها

. داروهایی که مصرف می کنید

. یبوست

. اثرات مصرف الکل

خیلی از افراد وقتی روی ترازو می فرایند و تغییرات وزنی خود را می بینند تعجب می نمایند؛ اما این نوسانات عادی است. برترین راه کاستن از اثرات نوسانات وزنی روزانه که ناشی از مصرف مایعات و نمک زیاد و غذای حجیم و ... است، این است که صبح ها به محض بیدارشدن از خواب خودتان را وزن کنید. حتماً قبل از وزن کردن دستشویی بروید زیرا مثانه پُر می تواند وزنتان را بیشتر نشان دهد و شما را به اشتباه بیندازد. پس نسبت به نوسان وزنتان طی روز حساس نباشید چون طبیعی اند.

صبح برترین زمان برای وزن کردن خودتان است. یادتان باشد که هر چه روزتان را جلوتر می برید وزنتان هم بیشتر می گردد، بنابراین وزنتان عصرها بیشتر از صبح هاست. طی روز غذاهایی می خورید، سدیم مصرف می کنید و مایعات می نوشید، همهٔ اینها بر وزنتان اثر می گذارند. اگر صبح ها بعد از بیدارشدن از خواب و خالی کردن مثانه خودتان را وزن کنید، درست ترین نتیجه از وزنتان را خواهید دید.

اگر از نظر متابولیکی سالم باشید، سایز دور کمرتان نباید بیشتر از نصف قدتان باشد. مثلاً اگر قدتان 170 سانتیمتر است، دور کمرتان نباید بیشتر از 85 سانتیمتر باشد. اگر چنین باشد پس یعنی چربی احشایی یا شکمی زیادی دارید. خیلی از پزشکان و کارشناسان عقیده دارند از جهت سلامتی، سایز دور کمر، شاخص مهم تری از وزن بدن است

وزن شما فقط چربی هایتان نیست

وقتی روی ترازو می روید و می بینید وزنتان بیشتر شده، تصور نکنید که حتماً چربی هایتان بیشتر شده است. این افزایش وزن می تواند ناشی از وزن آب باشد یا اگر تمرینات قدرتی را آغاز نموده اید این افزایش وزن به علت به دست آوردن توده های عضلانی است. شما نمی توانید فقط با یک ترازو متوجه شوید مقدار چربی بدنتان تغییری نموده یا نه. ممکن است از ترازهایی بهره ببرید که درصد چربی بدن را تخمین می زنند؛ اما این ابزارها نیز مزایا و معایبی دارند و به دلایل گوناگونی چندان دقیق و قابل اطمینان نیستند.

البته منظور ما این نیست که ترازوهایی که درصد چربی بدن را نشان می دهند به دردبخور نیستند؛ اگر اول صبح و بعد از خالی کردن مثانه خودتان را وزن کنید، می توانید تخمین بزنید که آیا درصد چربی بدنتان به مرور در حال تغییر است یا خیر. داشتن این اطلاعات می تواند مفید باشد، اما نباید فرض کنید عددی که نشان می دهد درصد دقیقی از چربی بدنتان است.

خیلی وابسته به یک معیار مقدار گیری نباشید

ترازویی که دارید فقط یک معیار را نشان می دهد. امروزه پزشکان می گویند باید به مقدارٔ دور کمر بیشتر توجه کنیم. بالا بودن سایز دور کمر شاخصی است که به معنی افزایش چربی درونی شکم است. چربی شکمی یا احشایی منجر به بیماری های قلبی و عروقی و دیابت نوع دوم می گردد. برای مقدار گیری چربی شکمی، یک متر نواری ساده اطلاعات بسیار خوبی به شما می دهد. اگر از نظر متابولیکی سالم باشید، سایز دور کمرتان نباید بیشتر از نصف قدتان باشد؛ مثلاً اگر قدتان 170 سانتیمتر است، دور کمرتان نباید بیشتر از 85 سانتیمتر باشد. اگر چنین باشد پس یعنی چربی احشایی یا شکمی زیادی دارید. خیلی از پزشکان و کارشناسان عقیده دارند از جهت سلامتی، سایز دور کمر، شاخص مهم تری از وزن بدن است.

حالا می دانید برترین زمان برای وزن کردن چه وقت است و دانستید چرا باید در چک کردن وزنتان پیگیر باشید. حتماً مقدارٔ دور کمرتان را نیز به طور منظم چک کنید. همان طور که گفتیم سایز دور کمر معیار بسیار مهمی برای سلامتی است؛ اما بیشتر افراد به مقدارٔ کافی به آن اهمیت نمی دهند.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 22 فروردین 1401 بروزرسانی: 22 فروردین 1401 گردآورنده: justclip.ir شناسه مطلب: 836

به "چه زمانی خودمان را وزن کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه زمانی خودمان را وزن کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید